DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
DİŞ HASTANESİ

İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
Diş Beyazlatma
İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma tedavisi, dişlerin rengini açmak, diş yüzeylerinde çeşitli nedenlerle oluşan kahverengi, sarı lekeleri gidermek için gerçekleştirilen estetik bir uygulamadır. Bununla birlikte diş yüzeylerinde bulunan opak beyaz lekelerin görünümü maskelemek için de diş beyazlatma tedavileri uygulanabilmektedir.

Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Diş beyazlatma öncesi ağız içi muayene detaylıca gerçekleştirilip mevcut çürük ve diş eti problemleri mutlaka tedavi edilmelidir.
Diş beyazlatma tedavileri ‘ofis tipi’ ve ‘ev tipi’ olarak ikiye ayrılmaktadır.

Ofis tipi beyazlatma işlemleri klinik ortamında hekim tarafından gerçekleştirilmektedir. Diş çevre dokularının koruma altına alınmasını takiben beyazlatıcı etkiye sahip jel dişler üzerine uygulanmaktadır. İşlem ortalama 1 saat sürmektedir. Hekim gerekli gördüğü durumlarda seans sayısını artırabilmektedir. Bu tip beyazlatmalar hekim gerekli gördüğünde lazerle desteklenebilmektedir.

Ev tipi beyazlatma işlemlerinde diş hekimi, dişlerinizin ölçüsünü almakta ve bu ölçüye göre uygun şeffaf plak üretilmektedir. Ardından, hekimin vereceği kullanım talimatları doğrultusunda, beyazlatma jeli plakla birlikte birkaç hafta boyunca belirli saatlerde düzenli olarak uygulanmaktadır.

Diş Beyazlatma Etkisi Ne Kadar Sürer?

Beyazlatma tedavisinin etkisi birkaç aydan 3 yıla kadar değişebilmektedir. İşlemi takiben hekimin tavsiyelerine uyulmaması, çay, kahve, şarap gibi renklendirici ürünlerin sıkça tüketilmesi bu süreyi kısaltmaktadır. Bununla birlikte beyazlama yalnızca doğal dişlerde gerçekleşmekte; dolgu, kron, lamine gibi restorasyonlarda beyazlama meydana gelmemektedir.

Diş Beyazlatma Zararlı Mı?

Diş beyazlatma tedavileri diş hekimleri tarafından uygulanmalıdır. Evde farklı ürünlerle hekim kontrolü olmaksızın gerçekleştirilen uygulamalar diş ve diş etlerinizde ağrı, tahriş ve iltihaplanma gibi istenmeyen etkiler doğurabilmektedir.

Bilgi Alın

İzmir Tınaztepe Üniversitesi
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Hasta Randevu Formu

× Whatsapp