AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
İmplant Tedavisi
İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
İmplant Tedavisi

İmplant Nedir?

Dental implant, kaybedilen dişin yerine çene kemiğine yerleştirilen ve diş köklerini taklit eden, vida ya da kök formunda, titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir. İmplant tedavisi, diş kaybı olan hastalar için bir tedavi seçeneğidir. Bu tedavi ile eksik dişler yerine duruma göre hareketli ve sabit protezler yapılabilmektedir. Dental implantlar yerleştirildikten sonra çene kemiği de fonksiyon gördüğünden zamanla oluşabilecek kemik erimelerinin de önüne geçilmektedir. Diğer bir sabit protez seçeneği olan köprü tedavisinde kaybedilen dişin önündeki ve arkasındaki dişlerde aşındırma yapılması gerekirken dental implant uygulamasında çevre dişlerde aşındırma yapılmamaktadır. Bu nedenle dental implant destekli protezler ile daha uzun ömürlü, daha iyi fonksiyon gören, daha doğala yakın görünüm elde edilmektedir.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavi genellikle aşağıdaki adımlardan oluşur:

● Öncelikle, hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir. İki boyutlu ve/veya üç boyutlu görüntüleme yöntemleriyle kemik yapısı incelenir ve implanta uygunluğuna karar verilir. Eksik diş sayısı ve bölgesine göre kişiye özel tedavi planı oluşturulur. Ayrıca hastanın genel diş ve dişeti sağlığı, yapılacak olan implantın uzun dönemi sağlığı açısından sağlığı yeterli olmalıdır.

● Dental implant uygulaması genellikle lokal anestezi altında yapılmaktadır. Nadiren de olsa hastanın durumuna göre bilinçli sedasyon veya genel anestezi altında implant operasyonu yapılabilmektedir.

● Lokal anestezi uygulandıktan sonra, kemiğe ulaşıp implant yuvasını hazırlamak amacıyla diş etine kesi yapılır.

● İmplant yuvası, implantın ve çevre dokuların sağlığı için ayrıca protetik açıdan en uygun pozisyonda hazırlanır ve daha sonra implant yuvaya yerleştirilir. Dişeti daha sonra dikiş atılarak kapatılır ve implantın kemikle kaynaşması için ortalama üç ay süre beklenir.

● İmplant kemik ile kaynaştıktan sonra implant üzerine diş etini şekillendirme amaçlı iyileşme başlığı ikinci bir cerrahi ile yerleştirilir.

● Dişeti iyileştikten sonra implantın ölçüsü dijital veya konvansiyonel yöntemlerle alınıp laboratuvara aktarılır. Prova aşamalarından sonra implant üzerine dayanağı vidalanıp üzerine protezi yapıştırılır veya vidalanır.

Bilgi Alın

İzmir Tınaztepe Üniversitesi
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Hasta Randevu Formu